Verhuizen met huisdieren

Verhuizen is belastend voor iedereen in de familie, met inbegrip van de huisdieren. De dieren zijn zeer gevoelig als het gaat om veranderingen, huisdieren hebben vaak extra aandacht nodig  om hen gerust te stellen tijdens een verhuizing.

Ongeacht hoe uw huisdieren meekomen – meestal met de auto of de trein – je hebt tijd nodig om voor te bereiden. Net zoals wanneer je voor jezelf de verhuizing plant is het nodig om de verhuizing voor de huisdieren te plannen.

De eerste stap is om uw dierenarts te bezoeken, vooral als uw huisdier een ondertekende gezondheidsverklaring nodig hebt voor een verre verhuizing. Als u verhuist naar een ander land, controleer dan de eisen voor de invoer van dieren.

Als u besluit om de huisdieren met u mee te laten reizen, zijn hier enkele tips om te helpen om de reis soepeler te maken:

Zorg ervoor dat u alle spullen van uw huisdier bij de hand heeft. Water, voedsel, verzorgingsmiddelen, strooisel, medicatie en een goed aanbod van gewone voeding van uw huisdier. Neem extra voedsel mee voor het geval dat u niet kunt vinden in uw nieuwe woonplaats. Het veranderen van voedsel is voor een huisdier een kans op plotselinge problemen met de spijsvertering.

Verhuisbedrijven kunnen standaard niet uw huisdieren vervoeren. Bij het overwegen van een professionele verhuizer, kunt u navragen of ze zelf of via een ander bedrijf het huisdier kunnen vervoeren. Huisdierverhuizers verzorgen alles, van het oppakken van uw huisdier tot het thuis afleveren bij uw nieuwe huis of de kennel. De meeste bieden verschillende opties aan.

Uw dierenarts zal u vertellen of uw huisdier extra vaccinaties nodig heeft, afhankelijk van het gebied van het land waar je naartoe gaat. Als uw huisdier vaak onrustig is tijdens reizen, kunt u ook een plan maken om kalmerende middelen toe te dienen. Gebruik nooit het middel sedativa bij het verplaatsen van uw huisdier via een vliegtuig.

Hier een aantal punten die u mee kunt nemen als u met de auto uw huisdier verhuist:

  • Normale voeding. Het veranderen van voedsel van een huisdier kan tijdelijk leiden tot problemen met de spijsvertering en uw huisdier kan al maag problemen ondervinden als gevolg van de stress van de verhuizing. Breng extra voedsel voor het geval dat de reis duurt langer dan verwacht.
  • Voedsel en water bakjes.
  • Strooisel en bench voor katten en honden.
  • Medicijnen. Zorg ervoor dat in het geval de reis duurt langer dan verwacht er ook wat extra’s is.
  • Eventuele gezondheidspapieren.
  • Speelgoed en favoriete deken huisdier om ze veilig te laten voelen.
  • Neem ook een actuele foto mee van uw huisdier voor het geval uw huisdier onderweg wegloopt. Het maakt het veel gemakkelijker om uw huisdier te vinden met een foto.

Veel succes met uw verhuizing!

 

Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd*