VerhuisChecklist: Print hieronder uw GRATIS verhuischecklist & gebruik onze GRATIS Verhuiskosten Calculator om te besparen op uw verhuiskosten.


Verhuiskosten
Calculator

Printen


Een verhuischecklist gebruiken

U gaat misschien verhuizen in dezelfde straat of misschien wel naar het buitenland, maar wat u ook doet als u gaat verhuizen zijn er ontelbaar veel dingen die geregeld moeten worden. Iets vergeten is natuurlijk logisch maar laat het nou niet net die belangrijke juwelen zijn die je nergens meer terug kunt vinden. Daarom is een verhuischecklist zo belangrijk, want de belangrijke dingen vergeet je daardoor niet meer.

Woning
Uw nieuwe woning?

Een verhuischecklist is een slimme manier om je verhuizing te organiseren, maar je eigen checklist heeft misschien gaten want tenslotte verhuis je ook niet elk jaar natuurlijk. Als alternatief kunt u hier een goede verhuischecklist vinden. Deze checklist is gemaakt door verhuisprofessionals, en als resultaat daarvan ga je deze keer niet vergeten.

Download de checklist of print hem uit

Als je online gaat kijken naar een goede checklist voor verhuizen en tips voor inpakken dan ontdek je heel veel lijstjes en checklists. Sommige zijn zefs alleen te downloaden wanneer je betaald. Maar wij adviseren om naar een gratis checklist op zoek te gaan die je bij ons kunt vinden. Op dit moment kunt u kiezen tussen een geprinte versie in PDF of Excel formaat. Beide hebben optimaal gebruiksgemak en kunnen uitgebreid worden met eigen punten. Een alleenstaand persoon wil de PDF lijst misschien alleen downloaden en daar met pen op schrijven. Een grotere familie met een paar kinderen willen liever een Excel formaat waarbij ze samen kunnen werken en punten kunnen toevoegen. U kunt de richtlijnen uitprinten met een kleurenprinter. Checken of u de taken hebt gedaan. Er is rekening mee gehouden dat u zelf ook nog wat notities of punten toe kunt voegen.

Verhuiskosten
Verhuizen met de auto

Een simpele adreswijziging

 

Als er één ding duidelijk is dan is het dat de verhuizing een flinke klus wordt. Idealiter kunt u daarvoor een checklist gebruiken die ervoor zorgt dat u het overzicht bewaard. U moet namelijk heel wat regelen. Een dokter, tandarts, dierenarts en meer. Deze punten staan duidelijk weergegeven zodat u het overzicht kunt bewaren en het niet één grote stress situatie wordt. U kunt ook het werk verdelen over verschillende familieleden, dan geeft u elke taak eenvoudig een afkorting mee. Vergeet ook niet de gemeente in te lichten, zij kunnen een paar honderd euro boete uitschrijven wanneer u zich vergeet in te schrijven.

 

Wat kost een verhuizing gemiddeld

 

Wanneer u een verhuizing plant heeft u ook de verhuiskosten nog. Bij ons kunt u een verhuiskosten calculator invullen en krijgt u te zien wat ongeveer de gemiddelde kosten zijn voor een verhuizing. Natuurlijk is het altijd een gemiddelde en is het de vraag of u bijvoorbeeld een erkende verhuizer inschakelt of een goedkopere minder professionele verhuizer. Op onze Verhuiskosten Calculator ziet u direct wat het ongeveer gaat kosten, want rekening houden met 500 of met 1500 euro is toch wel even wat anders.

 

Genieten verhuizing
Genieten geblazen nadat alles achter de rug is

 

Een huurders checklist

 

Huurders hebben hun eigen richtlijnen en regels die zij moeten volgen bij het netjes achterlaten van het huis. Een huurders verhuischecklist is perfect gemaakt voor de meeste verhuizingen. Uw verhuurder (woningstichting) kan u precies vertellen wat ze van u verwachten. Vaak moet er een afspraak worden gemaakt om door het huis heen te lopen. En je wilt natuurlijk een eventuele borg terughebben. Deze richtlijnen helpen je ook wanneer je weer in een nieuw huurhuis gaat wonen.

Veel van deze checklists hebben een gemiddelde kostprijs berekening die door het verhuisbedrijf worden aangeleverd. Hier kunt u dubbel uw voordeel mee doen. Put voordeel uit de mogelijkheid om meerdere offertes te ontvangen van verschillende verhuisbedrijven want je kunt een verhuizing niet overdoen en het is ook psychisch een belastende ervaring. Dus organiseer uw verhuizing goed zodat deze op rolletjes loopt.