VerhuisChecklist: Print hieronder uw GRATIS verhuischecklist & gebruik onze GRATIS Verhuiskosten Calculator om te besparen op uw verhuiskosten.


Verhuiskosten
Calculator

Printen


Wilt u een verhuisbedrijf inschakelen? Of toch liever zelf verhuizen? Vraagt u zichzelf ook af of u uw verhuizing zelf wilt uitvoeren? U bent zeker niet de enige. Lees hieronder waarom u met de VerhuisChecklist in Excel al een heel eind op weg bent om uw verhuizing te plannen. 

Een verhuisbedrijf inschakelen?

Er komt ook heel wat kluswerk bij kijken

Er verhuizen jaarlijkst ongeveer 1,5 miljoen mensen in Nederland. Studenten gaan op kamers. Voor studenten is de keuze vaak makkelijk: er past maar weinig in een studentenkamer en veel van die inrichting wordt gekocht in een woonwarenhuis in hun nieuwe woonplaats. Een studentenverhuizing past vaak achterin de stationwagen van papa.

Als u met uw gezin wilt verhuizen, komt er vaak meer bij kijken. In verhuistermen: de inboedel van een ééngezinswoning vraagt om meer laadvermogen. Of, simpeler gezegd, in een ééngezinswoning heeft u meer spullen en daarvoor is een grotere auto nodig. Een verhuiswagen zoals een professioneel verhuisbedrijf ze gebruikt.

Verhuiskosten

Als u zelf verhuist, betaalt u voor de huur van het vervoer, eten en drinken voor de vrienden die meehelpen, ’s avonds met z’n allen Chinees en later nog een bedankje. En, niet te vergeten, de dagen die u vrij neemt van uw werk om alles in te pakken, in te laden en later weer uit te laden. Alles bij elkaar zijn de kosten van zelf verhuizen vaak hoger dan vooraf gedacht.

Verhuiskosten spelen een rol belangrijke rol, als u de keuze maakt om wel of geen verhuisbedrijf in te schakelen. En terecht, de hulp die een verhuisbedrijf kan bieden moet natuurlijk wel zijn prijs waard zijn.

Verhuizen is voorbereiden

Alleen al het voorbereiden van het vervoer vraagt om goede organisatie. Meer spullen betekent ook meer voorbereiding en dus een goede planning. Spullen inpakken, dozen labelen, grote meubels demonteren, belangrijke spullen apart houden.  Dan hoeft u namelijk na uw verhuizing niet steeds te zeggen: ‘Ik heb het wel ergens, maar het zit in een verhuisdoos. En ik weet niet welke.’

De waarde van een verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf neemt u een boel zorgen en voorbereiding uit handen. Niet iedereen kiest voor een verhuisbedrijf. De mensen die dat wel doen, zien de waarde van een verhuisbedrijf in de ervaring en een goede planning.

Breekbare spullen zijn in vertrouwde handen bij verhuizers, die goede inpakmaterialen tot hun beschikking hebben en weten hoe die gebruikt moeten worden.  Een heel verschil met zelf een busje huren, zelf inladen en hopen dat er tijdens het vervoer niks sneuvelt. De verhuiswagen wordt slim ingeladen, zodat de kans groot is dat al uw spullen in één rit verhuisd worden.

Verhuisofferte bestuderen

Als u verhuisoffertes van meerdere verhuisbedrijven vergelijkt, kunt u zelfs een extra voordelige keuze maken. Bij een verhuisbedrijf weet u vooraf met welke verhuiskosten u te maken heeft. Op een verhuisofferte staan die kosten duidelijk aangegeven. Een bijkomend voordeel is dat een verhuisbedrijf uw verhuizing met garantie uitvoert. U heeft dus niet alleen minder werk aan uw verhuizing, maar ook de zekerheid dat u niet met financiële brokken kunt blijven zitten.