6 actiepunten nadat je verhuisd bent

Ok, je bent dus verhuisd. Gefeliciteerd. Misschien heb je het zelfs gevierd met een eerste maaltijd op de vloer van de woonkamer. Hoe gezellig! Maar voordat je je comfortabel gaat voelen zul je deze acht punten moeten doen. Dus wacht nog even met het uitpakken van die gelabelde dozen en lees verder. Het zal je zeker helpen in de komende maanden om nog meer te genieten van je nieuwe stulpje.

  1. Maak foto’s

Foto’s van lege en ongezellige kamers? Yep. Als je huurt, zijn de foto’s essentieel wanneer het tijd is om je borg weer terug te krijgen. Foto’s zijn ook belangrijk als u een nieuw huis hebt gekocht, omdat er vaak een behoorlijke hoeveelheid tijd is verstreken tussen de bezichtiging en dit moment. Als er bijvoorbeeld schade is ontstaan ​​in de tussentijd, of de verhuizers hebben krassen achtergelaten ben je maar wat blij dat je nog een foto hebt. Ook een fotogalerij van je meubels kan uitkomst bieden.

  1. Controleer uw spullen op schade

Als u verhuizers uw spullen aanraken, gaat er weleens iets kapot. Je hebt een beperkte tijd om deze schade te melden bij je verhuizer. Dus controleer en kijk net even wat beter naar je spullen. Ook elektrische apparaten zijn belangrijk om te testen, een koelkast, wasmachine of droger kan gemakkelijk van binnen beschadigd zijn geraakt. Het zou zonde zijn als je daar na een week pas achterkomt. Om maar niet te spreken van al die was die dan al is opgespaard. Wanneer er schade is, kan je direct de aansprakelijkheid controleren in de contracten en het melden bij de verantwoordelijke, wacht daar niet te lang mee.

  1. Zoek uit wanneer het afval wordt opgehaald

Uiteindelijk zal je heel wat afval overhouden aan je verhuizing. Dus zoek snel uit wanneer de vuilnis wordt opgehaald. De kliko’s horen bij het huis, dus die kan je alvast vullen. Neem anders contact met de gemeente op. De afvalkalender kan je altijd bij de gemeente opvragen of op de website bekijken.

  1. Wijzig de sloten

Het is jouw huis nu, maar wie heeft nog meer sleutels van het huis. Niemand wil het gevoel hebben dat er iemand je huis zou kunnen binnenwandelen. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen de sloten veranderen van de deuren.

  1. Uzelf registreren

Je verhuist naar een andere gemeente? Als je verhuist naar een andere gemeente is het de bedoeling dat je dit doorgeeft op het gemeentehuis. Er wordt van je verwacht dat je vier weken van tevoren en uiterlijk vijf dagen na je verhuizing het doorgeeft aan de gemeente. Gemeente mogen een boete van 325 euro geven wanneer je dit niet tijdig doet. Voor meer info: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/vraag-en-antwoord/hoe-kan-ik-mijn-verhuizing-doorgeven-aan-de-gemeente

  1. Schilder de beschadingen in huis

De meeste mensen schilderen voorafgaand aan de verhuizing niet alle kozijnen. Het is belangrijk om dat snel te doen, want van uitstel komt echt afstel. Hoe langer je wacht, hoe moeilijk het wordt om te schilderen. Maar het moment om het snelst te schilderen is echt nu, het huis staat niet vol met allerlei mooie meubelen. Alles is nog ingepakt, dus waar wacht je op, zoek de kwasten op!

Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd*